понеделник, 17 юни 2024 г.

13.06-1.jpg

Ученици от ОУ "Атанас Манчев" участваха в инициативата "Ваканция здравей! Да играем безопасно!", която се проведе на градския стадион „Крум Делчев“. Организатори на спортния празник бяха Община Айтос, МКБППМН- Айтос и екипът на "Адвенчър Тийм." В отборната надпревара участваха деца от седем общински училища. Всички получиха грамоти, купи, топки, тениски и лакомства.вторник, 4 юни 2024 г.

inovacii 1.jpg

От 30.05.2024 г. до 01.06.2024 г., ОУ "Атанас Манчев“ участва в работна среща за споделяне на добри практики и иновации по НП „Иновации в действие“ на МОН. Директорът Силвия Томова, заедно с учители и заместник-директорите посетиха ОУ "Панайот Волов" гр. Варна. Гости на работната среща бяха СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов и СУ „Цанко Церковски“ – гр. Полски Тръмбеш.


Състезание по Приложно колоездене


вторник, 4 юни 2024 г.

K 1.jpgСъстезание по Приложно колоездене

На 1- ви юни, Ротари клуб Айтос със съдействието на Община Айтос, магазин "Стеф", фирма Комнет, минерална вода “Девин”, проведе традиционното състезание по майсторско управление на велосипед. В надпреварата се включиха отборите на ОУ Атанас Манчев, СУ Христо Ботев, СУ Н.Й.Вапцаров, и ОУ Христо Ботев- село Мъглен. Честито на Стоил Христов от IV а клас и Радостин Радостинов от VII а клас, които заеха трето място в своите категории. Поздравяваме и техните учители по физическо възпитание и спорт г- н Милко Чаушев и г- н Валентин Иванов.


21.05.2024 година - 80 години от гибелта на Атанас Манчев


вторник, 21 май 2024 г.

AM venec 3.jpg21.05.2024 година - 80 години от гибелта на Атанас Манчев

На 21.05.2024 г. се навършват 80 години от гибелта на семейство Ченгелиеви и поетът революционер Атанас Манчев, който е и патрон на нашето училище. В навечерието на годишнината–училища и детски градини, кметът Васил Едрев, Общински съвет-Айтос, Общински съвет-Бургас, Тракийско дружество, граждани и приятели на Айтос, почетоха паметта им с венци и цветя пред паметната плоча в Градската градина.


Награждаване на учители


вторник, 21 май 2024 г.

Kika 1.jpgНаграждаване на учители

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, двама учители от ОУ "Атанас Манчев" бяха отличени за изключителен принос в образованието. Г- жа Кирилка Йончева и г- н Милко Чаушев получиха престижната награда "Учител на годината" от кмета на Община Айтос, г- н Васил Едрев. ОУ "Атанас Манчев" се гордее със своите учители и подкрепя техните успехи! Бъдете здрави и запалвайте пламъка на знанието!


Награждаване на ученици


вторник, 21 май 2024 г.

Danche 7a-1.jpgНаграждаване на ученици

Награждаване на изявени ученици от нашето училище, от г-н Васил Едрев, кмет на община Айтос, по случай 24 май. Гордеем се с Вас: Румяна Александрова-II б клас, с класен ръководител А. Ниязи, Жулиана Памукова-III б клас, с класен ръководител М. Панайотова, Симеон Симеонов-IV б клас, с класен ръководител Кр. Татарова, Йорданка Симеонова-VII а клас, с класен ръководител Д. Тодорова и Йордан Тодоров от VII б клас, с класен ръководител Д. Кирилова. Продължавайте с трудолюбие и упоритост да вървите по пътя на познанието!


Благотворителна инициатива


вторник, 21 май 2024 г.

ELI1.jpgБлаготворителна инициатива

Ученичката Ели Стаматова и нейни съученици от 12 в клас при СУ "Никола Йонков Вапцаров" в гр. Айтос, зарадваха децата от ОУ "Атанас Манчев" с дарение на хранителни продукти. "Изказвам благодарност от свое име и от името на колектива на ОУ "Атанас Манчев" към всички Вас, които помагате на учениците и техните семейства в затруднено положение. Вашата съпричастност и милосърдие е израз на човечност и доброта", сподели г- жа Силвия Томова - директор на училището.


Състезание на МПО „Млад огнеборец“


четвъртък, 9 май 2024 г.

160_1.jpg Състезание на МПО „Млад огнеборец“

На 8 май 2024 г. на стадиона в град Айтос се проведе ХIX-то районно състезание на МПО „Млад огнеборец“, организирано от РСПБЗН гр. Айтос и община Айтос. Надпреварата беше в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия". МПО „Манчев“ при ОУ „Атанас Манчев“ гр. Айтос се класира на четвърто място в крайното комплексно класиране. Поздравления, деца! Поздравления и за г-н Валентин Иванов - педагогически ръководител на отбора и г-н Стоян Стоянов - инструктор от РСПБЗН гр. Айтос!


БДП на тема: ,,На гости при светофара“.


сряда, 8 май 2024 г.

29.04-1.jpgБДП на тема: ,,На гости при светофара“.

На 29.04.2024 г. се реализира дейност по БДП на тема: ,,На гости при светофара“. С помощта на презентация по БДП, с учениците се проведе беседа, която включваше: правилата за движение, знаци и забрани за велосипедисти, правила и пътни знаци за шофьорите, правила за пешеходците. Коментираха се пътните знаци и сигналите на светофара, опасностите за децата при пресичане на улицата. Учениците от 3 б клас припомниха алгоритъма за пресичане на пътното платно. Учениците от 4 б клас посочиха опасните места на улицата и безопасния път от училище до дома. Всички ученици изработиха рисунки със светофар, на които оцветиха сигналите.


Национален конкурс за рисунка "Водата извор на живот" - 2024 г.


понеделник, 25 март 2024 г.

voda6.jpgНационален конкурс за рисунка "Водата извор на живот" - 2024 г.

На 21.03.2024 г., на тържествена церемония в Културен център "Морско казино" в гр. Бургас, г- жа Пепа Ангелова- директор на ЦПЛР гр. Бургас връчи наградите на Албена Кънчева от 4 а клас - първото място и Христина Джюнет от 4 б клас - поощрителна награда в Национален конкурс за рисунка "Водата извор на живот" - 2024 г.сряда, 20 март 2024 г.

komiks 1.jpg

На 19.03.2024 г., учениците от III ГЦОУД и III а клас участваха в съвместно мероприятие. Те си припомниха правилата за движение по пътищата, обещаха да ги спазват и направиха комикс на тема „Без грешки на пътя“.


Национален конкурс


петък, 15 март 2024 г.

za mama1.jpg Национален конкурс

Първо място от Национален конкурс "Картичка за мама, 2024", организиран от НЧ "Развитие" с. Стража, за Еленка Наскова Миткова от 3 ГЦОУД. Г-жа Силвия Томова, директор на училището, награди всички участници. Поздравления за учениците и техните учители!


Конкурс "Моята красива мартеница" - 2024 г.


вторник, 5 март 2024 г.

martenici_nagrada1.jpgКонкурс "Моята красива мартеница" - 2024 г.

На 1 МАРТ, г- жа Силвия Томова- директор на училището награди отличените сред 238 участници в конкурса "Моята красива мартеница" - 2024 г.


Баба Марта бързала, мартеници вързала ...


вторник, 5 март 2024 г.

1.03-1.jpgБаба Марта бързала, мартеници вързала ...

На 1 март, ученици от IV клас с ръководител г-н Й. Касъров посетиха ДГ ,,Калина Малина ". Закичиха децата с мартеници и поднесоха Първомартенски поздрав.


Ситуационна игра: „Мога да пресичам безопасно“


вторник, 27 февруари 2024 г.

situacia1.jpgСитуационна игра: „Мога да пресичам безопасно“

На 26.02.2024 г. ученици от I ГЦОУД и IV ГЦОУД проведоха ситуационна игра на тема: „ Мога да пресичам безопасно“. Те сами изработиха необходимите пътни знаци за провеждане на играта. Проведе се и беседа, в която се дискутираха правилата за движение и опасни ситуации, които могат да възникнат при пресичане на пътното платно. След това участниците се отправиха към пешеходната пътека пред училището. Там учениците, разделени на екипи, направиха демонстрации за безопасно преминаване, в зависимост от подаден светлинен сигнал на светофара. Всички екипи показаха знания като пешеходци в уличното движение.вторник, 27 февруари 2024 г.

1_27_ob.jpg

Награди за участниците в състезанията и конкурсите: "Лъвски скок", "Моята България", "Апостоле, ти пример си за нас!"


Общински конкурс за изпълнение на поезия


петък, 23 февруари 2024 г.

MB1.jpgОбщински конкурс за изпълнение на поезия

На 22 февруари 2024 година, в СУ "Никола Й. Вапцаров" - гр. Айтос, се проведе Общински конкурс "Моята България 2024". Заслужено ПЪРВО място V-VII клас за музикално - поетичната композиция "Аз обичам България" с ръководители г- жа Донка Аврамова и г- н Николай Чапкънов. Симеон Митков Симеонов от 4 а клас с ръководител г- жа Кр. Татарова, зае почетното ВТОРО място за възрастова група III-IV клас. Поздравления и за Анка Илиева от I а клас с ръководител г- жа Елина Милева, Румяна Александрова от II б клас с ръководител г- жа Анифе Ниязи, Христина Христова от III а клас с ръководител г- жа Светлана Стоянова и Дида Огнянова от III б клас с ръководител г- жа Мариана Панайотова.


Художествен пленер „Апостоле, ти пример си за нас!“


петък, 23 февруари 2024 г.

plener 24.jpgХудожествен пленер „Апостоле, ти пример си за нас!“

На 14 февруари 2024 година, ученици от ОУ „Атанас Манчев“ участваха в художествен пленер „Апостоле, ти пример си за нас!“. Организатори на конкурса бяха община Айтос, Общински комитет Васил Левски и Военен клуб Айтос. Наградените ученици- Еленка Наскова Миткова, Жулиана Пенкова Памукова, Христина Джюнет Ахмед, Албена Ивайлова Кънчева, Йордан Асенов Киров и Марин Страхилов, са пример за своите съученици, че с вяра, труд и постоянство могат да постигат успехи. Поздравления за всички ученици, техните родители и учители, за отговорността и активността!


Общинско състезание "Лъвски скок 2024" по повод 151-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата


петък, 16 февруари 2024 г.

lavski_skok 15.02-1.jpgОбщинско състезание "Лъвски скок 2024" по повод 151-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата

На 15.02.2024г. се проведе общинско състезание „Лъвски скок 2024“ по повод 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски. На ученическото състезание за най-дълъг скок, учениците от ОУ“Атанас Манчев“ се представиха достойно. Поздравления за наградените и техните учители, г-н Милко Чаушев и г-н Валентин Иванов! I-ва възрастова група III-IV клас II място: Стоил Ангелов Христов III място: Минчо Атанасов Минчев II-ра възрастова група V-VI клас I място: Илия Асенов Илиев II място: Мустафа Хюсмен Алиев III-та възрастова група VII-VIII клас III място: Стойчо Стоянов Евтимов


,,Виждам и чувам пътните превозни средства"


сряда, 24 януари 2024 г.

BDP_01_01_24.jpeg,,Виждам и чувам пътните превозни средства"

Ученици от 2 ГЦОУД и от 3 а клас, с ръководители Д. Стоянова и Св. Стоянова, проведоха съвместна инициатива за припомняне на правилата за движение по пътищата. Учениците изгледаха презентация на тема: ,,Виждам и чувам пътните превозни средства". Те показаха знания за безопасно поведение на улицата.


Трети национален конкурс за детска рисунка „Зимна приказка”


понеделник, 15 януари 2024 г.

Dancho_4a_2.jpgТрети национален конкурс за детска рисунка „Зимна приказка”

Ученикът Йордан Асенов Киров от IV а клас, спечели сребърен медал от Национален конкурс "Зимна приказка". Наградата връчи госпожа Силвия Томова-директор на ОУ "Атанас Манчев" гр. Айтос


"Кутия за добрини"


петък, 22 декември 2023 г.

21-12-6pom.jpg"Кутия за добрини"

В навечерието на най-светлия празник - Коледа, учителите и учениците от ОУ “Атанас Манчев” с усмивка и с доброта докоснаха и болка, и съдба. С “кутии за добрини” и призива “Да помогнем!” училищщната общност организира благотворителна акция. Със събраните средства бяха закупени хранителни пакети за 13 социално слаби семейства. Призивът “Да помогнем!” се превърна в желан и естествен израз на човечност и за г-н Ангел Христов Ангелов, бивш възпитаник на ОУ “Атанас Манчев”, който зарадва децата с топли боти, маратонки и якета. Благодарим и на г-н Асен Казаков, който винаги е наша опора и подкрепа. Тя - благотворителността - превръща чувствителността в сила, която буди уважение. И в тревожното, забързано време светна мъничка искра, после пламна в много сърца!


II място за учениците от IV клас в Общински коледарски празник- 2023 г


петък, 22 декември 2023 г.

18-12-6.jpgII място за учениците от IV клас в Общински коледарски празник- 2023 г


Конкурс "Моята коледна картичка"-2023 г.


четвъртък, 21 декември 2023 г.

nagradeni koleda.jpgКонкурс "Моята коледна картичка"-2023 г.


Участие в литературен конкурс "Писмо до моя Герой"


понеделник, 18 декември 2023 г.

LITERATUREN KONKURS2.jpgУчастие в литературен конкурс "Писмо до моя Герой"

Грамота за Янка Арнаудова, ученичка от II а клас, която участва в литературен конкурс организиран от читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ - Бургас - конкурс за написване на писмо, но такова истинско, на ръка изписано.


Ден на четенето


понеделник, 18 декември 2023 г.

3a_3a17.jpgДен на четенето

Учениците от Основно училище „Атанас Манчев“ се включиха в Деня на четенето, който се организира за първи път в България.


Европейски ден на спорта в училище - Сертификат


вторник, 12 декември 2023 г.

Den na sporta_bb4.jpg Европейски ден на спорта в училище - Сертификат

Екипът на BG Бъди активен, изразява своята благодарност към всички участници в инициативата "Европейски ден на спорта в училище"! Близо 800 детски градини и училища проведоха различни занимания, посветени за здравословния и активен начин на живот, като част от тазгодишното издание на Деня на спорта в училище. Това бе деветото издание на инициативата, в която училищата предлагат на учениците си различни състезания, демонстрации, групови тренировки и забавни игри, посветени на здравословния живот и опазването на околната среда. Благодарим на всички участници! Не спирайте да бъдете активни!


"Зависимостите днес: цигари, алкохол и още..."


вторник, 12 декември 2023 г.

IMG17_11_1.jpg"Зависимостите днес: цигари, алкохол и още..."

МКБППМН заедно с г-жа Георгиева запознаха учениците с вредата от тютюнопушенето, алкохола и наркотиците.


БДП - Изложба на учениците от 4 ГЦОУД „Зная правилата и се движа безопасно“


петък, 1 декември 2023 г.

10.11.23.jpgБДП - Изложба на учениците от 4 ГЦОУД „Зная правилата и се движа безопасно“


29 септември - Европейски ден на спорта в училище


понеделник, 9 октомври 2023 г.

24.jpg29 септември - Европейски ден на спорта в училище

На 29.09.2023 г. ОУ"Атанас Манчев" отбеляза Европейски ден на спорта в училище. Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците.


Дни на безопасността на пътя – под мотото „ Остани жив! Пази живота!“


понеделник, 9 октомври 2023 г.

1-23.jpgДни на безопасността на пътя – под мотото „ Остани жив! Пази живота!“


ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ


понеделник, 19 юни 2023 г.

1 K.jpgПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ ОРГАНИЗИРАНО ОТ РОТАРИ КЛУБ-АЙТОС И ОБЩИНА АЙТОС. III място – Зина Райчева – V а клас, II място – Огнян Мишев – V б клас, III място – Слави Славов – VII б клас, III място за отбора за ОУ „Атанас Манчев“ гр. Айтос


Моето безопасно лято


петък, 16 юни 2023 г.

IMG-c586b33e3e0b4d10f88f9f4df084ff68-V.jpg Моето безопасно лято

На 01.06.2023г - Денят на детето, учениците от начален етап при ОУ „Атанас Манчев“ заедно със своите учители, участваха в инициативата „Моето безопасно лято“ като рисуваха на асфалт най-често срещаните пътни знаци. Учениците обещаха да ги спазват през лятото, за да имат една щастлива и безопасна ваканция.


БДП-Аз познавам светофара


понеделник, 24 април 2023 г.

20230420_152303-COLLAGE.jpgБДП-Аз познавам светофара

На 20.04.2023 г. в начален етап се реализира ситуационна игра ,,Аз познавам светофара“. Учениците дискутираха евентуалните опасности при движението на пешеходците и при пресичането на пътното платно. Проведе се беседа, в която се коментираха пътни знаци, сигналите на светофара и алгоритъм за пресичане на улицата. Учениците, разделени на екипи, сами изработиха необходимите декори за провеждането на играта. Отговорно и с много емоции се осъществи движение и пресичане на пътно платно в класната стая, в зависимост от подаден светлинен сигнал на светофара. Участници: ученици от IIа и II б клас.


Урок по БДП


петък, 10 март 2023 г.

1BDP.jpgУрок по БДП

Урок по БДП на тема "Коланът спасява животи" с учениците от 1 клас ГЦУОД


Училищна информационна кампания -


понеделник, 27 февруари 2023 г.

Digitalna ranica.jpgУчилищна информационна кампания -

На 23.02.2023 г. в ОУ "Атанас Манчев" се проведе училищна информационна кампания - "Дигитална раница" за представяне на единната електронна платформа за образователни услуги и съдържание – „Дигитална раница“ и нейните възможности във връзка с изпълнението на проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ (ОУД), финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.


,,Стихчета и гатанки за безопасно движение‘‘.


вторник, 31 януари 2023 г.

received_440058968247642.jpeg,,Стихчета и гатанки за безопасно движение‘‘.

На 24.01.2023г. се проведе съвместна инициатива с учениците от 2 а клас, с класен ръководител Св.Стоянова и учениците от1 клас ГЦОУД, с ръководител Д. Стоянова на тема:,,Стихчета и гатанки за безопасно движение‘‘. Учениците гледаха с голям интерес презентацията, която съдържаше 10 гатанки, припомнящи правилата за безопасно движение. Упражниха четивната си техника, показаха знания и проявиха остроумие. Всеки ученик получи работен лист, на който трябваше да оцвети правилното поведение на пътя.


Изява на учениците от VI и VII клас - "Протягам към теб ръка"


вторник, 31 януари 2023 г.

snimka 1.jpgИзява на учениците от VI и VII клас - "Протягам към теб ръка"

На гости на учениците от четвърти клас, с драматизацията "Радини вълнения" от "Под игото" - Иван Вазов


Участие в двудневен празник под надслов "Пътят на общността"


петък, 2 декември 2022 г.

2022-12-02_12-39-51-084.jpgУчастие в двудневен празник под надслов "Пътят на общността"

Участие в двудневен празник на местната общност на територията на МИГ - Айтос под надслов "Пътят на общността", който се проведе на 1 и 2 декември 2022 год.


Изработване на постер с пътни знаци на тема „ Спазвай правилата на пътя!“


петък, 2 декември 2022 г.

IMG_20221129_121453.jpgИзработване на постер с пътни знаци на тема „ Спазвай правилата на пътя!“

На 30.11.2022 г. учениците от 2 ГЦОУД и 4 ГЦОУД в начален етап участваха в съвместно мероприятие- изработване на постер с пътни знаци на тема „ Спазвай правилата на пътя!“. Учениците дискутираха по темата и се обединиха зад идеята, че всички участници в движението трябва да спазват правилата на пътя.


Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия


четвъртък, 24 ноември 2022 г.

IMG-0ba7305835d342d9412487785beba837-V.jpgСветовния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

На 22.11.2022 г. в начален етап се проведе мероприятие за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Учениците наблюдаваха видео-урок, в които получиха информация за инициативата


Грамота за участие в музикално-поетичен спектакъл за 1.11.2022г.


понеделник, 21 ноември 2022 г.

gramota1.jpgГрамота за участие в музикално-поетичен спектакъл за 1.11.2022г.


Национален конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи, можещи „


сряда, 16 ноември 2022 г.

P1003973.JPGНационален конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2022 – умни, творящи, можещи „


ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ


вторник, 8 ноември 2022 г.

ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ


Отбелязване на Европейската седмица на мобилността. Изложба


понеделник, 10 октомври 2022 г.

IMG-bf21cd9aa56ceb042c4bf0e62915a19e-V.jpgОтбелязване на Европейската седмица на мобилността. Изложба


МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ“


вторник, 5 юли 2022 г.

 МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ“ МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ“


Награждаване на учениците от начален етап за учебната 2021/2022 година


сряда, 1 юни 2022 г.

2.jpgНаграждаване на учениците от начален етап за учебната 2021/2022 година


Световният ден против тормоза в училище


сряда, 23 февруари 2022 г.

Ден на розовата фланелкаСветовният ден против тормоза в училище

В последна сряда на месец февруари учениците от ОУ "Атанас Манчев" отбелязват "Ден на розовата фланелка".Тя символизира неприемането на тормоза и насилието в училище.


Ученически шкафчета


вторник, 19 март 2019 г.

54349979_1005232263197834_3088502482813321216_n.jpgУченически шкафчета


Участие в състезанието "Приложно колоездене"


четвъртък, 28 юни 2018 г.

IMG_20180601_175423.jpgУчастие в състезанието "Приложно колоездене"

На второ място се класира Алексей Минчев от IV б клас На трето място се класира Кирил Христов от VI б клас


Седми регионален детски футболен турнир 2018г.


четвъртък, 28 юни 2018 г.

IMG_20180526_163312.jpgСедми регионален детски футболен турнир 2018г.

Ученикът Атанас Асенов от IV в клас стана голмайстор на турнира -23 гола


Учениците от ОУ "Атанас Манчев"се включиха в благотворителна инициатива


сряда, 30 май 2018 г.

IMG-452818e043805b2f6fcec48d0e697766-V.jpgУчениците от ОУ "Атанас Манчев"се включиха в благотворителна инициатива

Хора на доброто, не умирайте! Първите си пориви не спирайте! Още сме един със други сплетени, още е тинтявата в ръцете ни. Валери Петров


Отличени ученици от ОУ "Атанас Манчев" през учебната 2017/2018 година


петък, 18 май 2018 г.

IMG-2dad6f18c369c8a555c2c49d4c15ccf4-V.jpgОтличени ученици от ОУ "Атанас Манчев" през учебната 2017/2018 година


"Розите на България"


понеделник, 14 май 2018 г.

IMG-04dacc46af9b6e9eee73e2b6ea3c730f-V.jpg"Розите на България"

Учениците от ОУ "Атанас Манчев"се включиха в инициативата на МОН "Розите на България".


Фолклорно надпяване


вторник, 24 април 2018 г.

1524476742738.jpgФолклорно надпяване

Учениците от прогимназиален етап при ОУ "Атанас Манчев" спечелиха трето място


Проект "Твоят час" учебна 2017/2018г.


четвъртък, 29 март 2018 г.

28336630_1691088170914199_2006521057061539402_o.jpgПроект "Твоят час" учебна 2017/2018г.

"Земя хилядолетна"-поетично-музикална композиция


Проект "Твоят час" учебна 2017/2018г.


сряда, 28 март 2018 г.

20180212_135826_003.jpgПроект "Твоят час" учебна 2017/2018г.


Проект "Твоят час" учебна 2017/2018 година


вторник, 27 март 2018 г.

Проект Проект "Твоят час" учебна 2017/2018 година


Състезание


четвъртък, 6 април 2017 г.

17819916_639454322922676_843335583_o.jpgСъстезание

ОУ „Атанас Манчев” се включи в състезанието на Ротари клуб „Народните будители и аз”.В състезанието участваха още отборите на СУ "Н.Й.Вапцаров" и СУ "Хр.Ботев" .Въпросите на които отговаряха участниците бяха от биографиите на Васил Левски и Петко войвода.


Състезание „Народните будители и аз”


сряда, 15 март 2017 г.

IMG_20170313_123307.jpgСъстезание „Народните будители и аз”

ОУ „Атанас Манчев” се включи в състезанието на Ротари клуб „Народните будители и аз”. Ние, учениците от 7 „а“ и „б“ клас, приехме предизвикателството да извършим издирвателска и събирателска дейност за факти от живота и делото на капитан Петко войвода и Христо Ботев. За общински кръг от ОУ „Атанас Манчев” се класира 7 „а” клас, като учениците представиха исторически данни за живота и делото на Беломорския и Родопския войвода. Съответно на второ място е отборът на 7 „б” клас.


Пленер


четвъртък, 12 май 2016 г.

2016-05-11 14.13.35.jpgПленер

Ученици от V-те и VI-те класове участваха в организирания пленер.Ръководител на мероприятието е г-жа. М. Касърова.


Седмица на „Онлайн-НВО по математика“ с учениците от VIIа,б клас.


сряда, 11 май 2016 г.

2016-05-11 12.17.55.jpgСедмица на „Онлайн-НВО по математика“ с учениците от VIIа,б клас.

Акцентиране върху извънкласните дейности, с цел разнообразяване на учебната дейност


От Цветница до Гергьовден


сряда, 27 април 2016 г.

DSC05818.JPGОт Цветница до Гергьовден

Ученици от V-те и VI-те класове с ръководители Д.Аврамова и М.Касърова, участваха в пролетното надиграване и спечелиха II място.


Рисунки и постери за деня на Земята


сряда, 27 април 2016 г.

13043799_10201458910750931_6725529388645107269_n.jpgРисунки и постери за деня на Земята

Изработени от ученици от V клас с ръководители Д.Кирилова и Кр. Татарова


Конкурс за написване на есе


сряда, 27 април 2016 г.

CAM01991.jpgКонкурс за написване на есе

Наградените участници в конкурса с ръководител М.Ангелова


Изложение на варива


петък, 22 април 2016 г.

2016-04-22 10.14.06.jpgИзложение на варива

Изложение на експонати изработени от ученици от VI и VII клас с ръководител госпожа Ш.Реджеб


Открит урок по Човекът и природата


петък, 1 април 2016 г.

20160330_121455.jpgОткрит урок по Човекът и природата

"Органи на храненето"-учениците от IIIб клас с класен ръководител Светлана Стоянова


Конкурс "Коледни празници-2015 г."


събота, 12 март 2016 г.

DSC05429.JPGКонкурс "Коледни празници-2015 г."

Начален етап-Сборна група от ученици от IV клас с ръководители К.Величкова,СВ. Желева и В.Чавгова Прогимназиален етап-Сборна група с ръководители М.Ангелова и М.Касърова


Поздрав към децата от ДЦДУ


сряда, 2 март 2016 г.

DSC05652.JPGПоздрав към децата от ДЦДУ

Поздрав за Баба Марта от ученици от III а клас с ръководител А. Динева към децата от Дневен център за деца с увреждания


Конкурс за поезия


сряда, 2 март 2016 г.

DSC05577.JPGКонкурс за поезия

Участваха ученици от начален етап и ученици от VI клас Второ място за Ангел Йорданов Рашков-IV в клас "Балада за България" от Евтим Евтимов, с ръководител В.Чавгова Второ място за Репертоарна група - ученици от II клас, Поетична композиция "Обичам те, майко Българийо" с ръководители М.Ганева, А.Ниязи, Д. Стоянова Второ място за Репертоарна група -ученици от VI клас, Поетична композиция "Българска земя" с ръководители Д.Аврамова и М.Касърова


"Ден за борба с тормоза в училище"


сряда, 2 март 2016 г.

DSC05573.JPG"Ден за борба с тормоза в училище"

Ден на розовата фланелка-Pink Shirt Day


1 ноември-Ден на народните будители


сряда, 2 март 2016 г.

20151101_101834.jpg1 ноември-Ден на народните будители

Литературна програма за празника изнесоха ученици от VI клас с ръководител М. Ангелова


Седмица на книгата


петък, 26 февруари 2016 г.

20151208_110246.jpgСедмица на книгата

Ученици от 4 клас четат приказки на първокласниците


Коледа


петък, 26 февруари 2016 г.

20151223_102336.jpgКоледа

Коледно тържество в първи клас


ТУРНИР ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ


петък, 11 декември 2015 г.

2015-12-10 14.01.24.jpgТУРНИР ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

КОЛЕДEН –ТУРНИР ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ -10 декември 2015 г. КОМПЮТЪРНА КАРТИЧКА НА ТЕМА: „КОЛЕДНА МАГИЯ“ - за ученици от V и VI клас


От Цветница до Гергьовден-2015г.


сряда, 22 април 2015 г.

DSC04830.JPGОт Цветница до Гергьовден-2015г.

I място за "Ехо от миналото" обредна група среден курс


От Цветница до Гергьовден-2015г.


сряда, 22 април 2015 г.

DSC04819.JPGОт Цветница до Гергьовден-2015г.

II място за танцова група лазарки- начален етап


21 март световен ден на гората


сряда, 25 март 2015 г.

11039939_926770844022263_1341818991_n.jpg21 март световен ден на гората

Честито на победителите! Първо място за отбора на ОУ "Атанас Манчев"в състезанието за качествено и най-бързо засаждане на фиданки.Мероприятието бе организирано по инициатива на Държавно горско стопанство гр. Айтос и се проведе в местността "Трите братя"-


Конкурс за коледна картичка


четвъртък, 5 март 2015 г.

20141208_105628.jpgКонкурс за коледна картичка

Участие на учениците в конкурса и грамота за добро представяне на Елена Димова-ученичка от I а клас.


Общински конкурс Моята България


четвъртък, 5 март 2015 г.

DSC04674.JPGОбщински конкурс Моята България

Първо място за групово изпълнение в категория III-V клас, трето място за -групово изпълнение-I а клас и индивидуално изпълнение на Еленка Миткова от VI б клас


Баба Марта бързала, мартенички вързала


четвъртък, 5 март 2015 г.

DSC04790.JPGБаба Марта бързала, мартенички вързала

Ученици от II а клас представиха легенда за мартеницата в ДЦДМУ за гр.Айтос


Участие в Седми национален конкурс за мартеници


понеделник, 23 февруари 2015 г.

SAM_5575.JPGУчастие в Седми национален конкурс за мартеници

Участниците са ученици от 11 до 14 години от начален и прогимназиален етап на ОУ "Атанас Манчев".Мартеницата е дълга 1137 метра.


Участие в общинско състезание Лъвски скок-2015г.


понеделник, 23 февруари 2015 г.

IMG_2198.JPGУчастие в общинско състезание Лъвски скок-2015г.

Борис Асенов Илиев -VII a клас -I място Жеко Еленов Ангелов -Vа клас -III място


Общински турнир Футзал за ученици І-ІV клас


сряда, 4 февруари 2015 г.

DSC04479.JPGОбщински турнир Футзал за ученици І-ІV клас

Заслужено ПЪРВО МЯСТО


Тържество Коледа по света


четвъртък, 22 януари 2015 г.

20141218_123747.jpgТържество Коледа по света


Национална кампания Чети с мен


четвъртък, 22 януари 2015 г.

20140925_110623.jpgНационална кампания Чети с мен

Конкурс за рисунка "Моята любима приказка"-ІІ, ІІІ клас


Национална кампания Чети с мен


четвъртък, 22 януари 2015 г.

DSC04424.JPGНационална кампания Чети с мен

"Деца четат за баби и дядовци"-VІІІа клас


Седмица на отворената класна стая


четвъртък, 22 януари 2015 г.

20141125_121320.jpgСедмица на отворената класна стая

Посещение на родителите в час на класа .Тема "Професията за която мечтая"


Коледен празник


понеделник, 19 януари 2015 г.

SDC10214.JPGКоледен празник

Тържество по случай Коледа и Нова година с учениците от първи а клас с ръководител Мария Ганева.


Покана до родителите


четвъртък, 11 декември 2014 г.

20141119_124302.gifПокана до родителите

И през 2014/2015 учебна година се проведе седмица на отворената класна стая с учениците от І-ІV клас в ОУ "Атанас Манчев"


Изложба


сряда, 26 ноември 2014 г.

IMG_1532.gifИзложба

По случай международния ден без тютюнопушене учениците от І до ІV клас направиха рисунки с послание "Не на цигарите"


Изложба есенни картини


сряда, 19 ноември 2014 г.

20141106_115850.gifИзложба есенни картини

Учениците от ІІІ а клас в групата по СИП "Български език и литература" с ръководител Кальопа Величкова се справиха много добре с гласните звукове и направиха изложба с есенни картини.


Ученици от четвърти клас на среща с Хайгашот Агасян


четвъртък, 23 октомври 2014 г.

IMG_20141021_105153.gif Ученици от четвърти клас на среща с Хайгашот Агасян

На 21.10.2014г. ученици от четвърти клас учасваха в среща с композитора Хайгашот Агасян по случай празника на град Айтос


Комплексно занятие


понеделник, 28 април 2014 г.

Picture 037.jpgКомплексно занятие

"Да опазим Земята чиста!" проведено с учениците от VІІ а,б клас


Мероприятие


сряда, 23 април 2014 г.

10007383_10203639737098552_5994975519994279872_o.jpgМероприятие

Боядисаните декоративни великденски яйца


Пролетен празник


сряда, 23 април 2014 г.

1604454_10202564052517411_2286290280505640826_n.jpgПролетен празник

Участие на ученици от ОУ "Атанас Манчев " в пролетния празник


ОБЩИНСКИ КОНКУРС ЗА БЪЛГАРИЯ СЪКРОВЕНО


петък, 7 март 2014 г.

Фрида СтанимироваОБЩИНСКИ КОНКУРС ЗА БЪЛГАРИЯ СЪКРОВЕНО

Представяне на ОУ "Атанас Манчев" в конкурс "Моята България-2014 г."


Откриване на учебната 2013/2014 година


четвъртък, 7 ноември 2013 г.

IMG_20130916_092124.jpgОткриване на учебната 2013/2014 година


Проект УСПЕХ


вторник, 12 март 2013 г.

gr 1.GIFПроект УСПЕХ

Участието на учениците в проект УСПЕХ в снимки


16 ноември -ден на толерантността


петък, 7 декември 2012 г.

DSC03583.JPG16 ноември -ден на толерантността


Откриване на учебната 2012-13 година


петък, 7 декември 2012 г.

DSC03572.JPGОткриване на учебната 2012-13 година


Нашето училище


понеделник, 13 август 2012 г.

Училището отвънНашето училище

Разгледайте снимки от нашето училище